سبد خرید

طراحی سایت با برنامه نویسی یا وردپرس؟

طراحی سایت با برنامه نویسی یا وردپرس؟

این سوال اولین و مهم ترین سوالی است که بعد از تصمیم‌گیری راه اندازی یک سایت بعد از ساخت یک کسب و کار می باشد.و برای پاسخ به این سوال باید مزایا و معایب این موضوع را بررسی کنیم.

در این مقاله سعی دارم به شما پاسخ این سوال را بدهم.

اما در همین ابتدا بگویم بسیاری از ایده ها و کسبو کارها و نیاز به سایت ساز اختصاصی ندارند و به هیچ عنوان نیاز نیست رسیک و هزینه ی زیادی را صرف کنید.

مسلما هر کدام از این سیستم مدیریت محتوا اختصاصی و عمومی مزایا و معایب خودشان را دارند

فرض کنید شما تصمیم به راه اندازی یک سیستم اختصاصی برای کسب و کار خودتان یا هر کسب و کاری دارید.

طراحی سایت وردپرس بهتر است یا برنامه نویسی؟

به جرات میتوان گفت این سوال یکی از مهم ترین و پر رنگ ترین سوالات در ذهن مشتریان طراحی وب سایت می باشد که برای انتخاب میان طراحی سایت با CMS ‌اختصاصی یا عمومی مانند وردپرس است. و شما بسته به اینکه مشتری چطور سایتی مدنظرش است تصمیم به این کار می گیرید؟

۱- نیاز به یک تیم متخصص در طراحی سایت با cms اختصاصی

اولین و مهم ترین موضوع این است که شما تیمی از افراد متخصص در این زمینه داشته باشید که این موضوع خود مساله ی مهمی هست و خیلی از این افراد در همین مرحله هم شاید به مشکل بخورند در حالی که تیم توسعه دهنده وردپرس در حال حاضر از ۴۲ نفر افراد حرفه‌ای به همراه مت مولونوگ تشکیل شده که فعالیت جدی و اصلی آن‌ها از سال ۲۰۰۳ به بعد شروع شده است.

۲-نیاز به حل باگ های متنوع بعد از طراحی cms اختصاصی

موضوع مهم یگری که مطرح است این است که اگر شما سیستم اختصاصی برای خود طراحی کنید قطعا با باگ های متنوعی روبه رو خواهید شد که باید وقت کافی و مهارت لازم برای رفع آن داشته باشید. در تیم وردپرس به دلیل اینکه افراد زیادی روی امنیت آن کار می‌کنند، همه این باگ‌ها سریع شناسایی  و رفع می گردند و  به همین دلیل وردپرس چندین بار در طول سال یک سال نسخه جدیدی را ارایه می‌دهند.

۳- فعالیت داوطلبانه متخصصان در کنار تیم توسعه وردپرس

افراد زیادی در کنار تیم اصلی وردپرس فعالیت می کنند که خود این موضوع به تنهایی اعتبار زیادی را به وردپرس می‌دهد. چون قطعا شما برای جذب و آموزش و نگهداری از نیروی های خود باید هزینه زیادی بپردازد. و از طرفی اگر ریسک کنید و وقت خود را صرف آموزش آن ها کنید متاسفانه شما را خیلی سریعتر از آنچه که فکر کنید ترک می کنند و به سمت شرکت‌های بزرگتر خواهند رفت.

و این نکته را در نظر داشته باشید که نیاز نیست برای هر مشکلی یک نیروی جدید جذب کنید تا مشکلتان حل شود.

۴- سئو بهتر و راحت تر cms های عمومی

سایت هایی که از CMS عمومی استفاده می کنند تقریبا بی نقص و بر مبنای سئو طراحی شده اند مگر آنکه طراح سایت ناشی باشد و خرابکاری ای انجام بدهد.اما CMS های اختصاصی باید زیر نظر یک کارشناس سئو تولید شوند. برای مثال یک برنامه نویس backend قاعدتا چیز خاصی از سئو نمی داند. کمتر شرکتی هست که برنامه نویس backend و UI کار در آن شرکت زیر نظر یک کارشناس سئو فعالیت کنند.

و در حالت کلی سایت هایی که CMS اختصاصی دارند عموما ضعف پایه ای در زمینه سئو دارند و از آنجایی که کدهای سایت را هم در اختیار کسی قرار نمی دهند و خودشان نیز کارشناس متخصص سئو نیستند هرگز مشکل سایت حل نمی شود. البته اکثر شرکت های طراحی سایت ادعای این را دارند که بالاترین دانش سئو و طراحی سایت را دارند.

۵- انعطاف پذیری cms های عمومی

انعطاف پذیری CMS های عمومی بسیار بالاتر از CMS های اختصاصی است. در CMS های عمومی شما با کلیک بر روی ماژول ها میتوانید آن ها را انتخاب و جابه جا کنید و یا استایل کل سایت را تغییر دهید. اما در CMS های اختصاصی به اذای هر تغییر ممکن است نیاز به بازسازی مجدد وب سایت و تغییر در کدنویسی باشید.

۶- امنیت

اگر CMS های عمومی دائما آپدیت شوند، امن ترین CMS خواهند بود اما اگر آپدیت نکنید سایت شما از لحاظ ایمنی بسیار در خطر خواهد بود. در مورد CMS های اختصاصی نیاز به آپدیت منظم نیست. اما مسئله امنیت در CMS اختصاصی در این مقاله نمی گنجد.

۷- هزینه نگهداری و پشتیبانی

هزینه نگهداری و پشتیبانی CMS های عمومی زمانی زیاد میشود که بخواهید یک آپدیت اساسی داشته باشید.و در حالت کلی هزینه نگهداری cms های عمومی و اختصاصی هر دو ناچیز است و اگر مشکلی برای سایت پیش نیاید، سالانه مبلغ معقولی متناسب با سایت موردنظر برای هر وبسایت هزینه نگهداری و پشتیبانی و هاستینگ خواهد داشت.

و نکته دیگر اینکه CMS اختصاصی را فقط شرکت سازنده می تواند پشتیبانی کند اما CMS عمومی را تقریبا هر طراحی می تواند پشتیبانی دارد.

۸- هزینه طراحی و اجرا

هزینه طراحی یک سایت با CMS اختصاصی چندین برابر یک CMS عمومی تعریف میشود. نکته اینجاست که طراحی UI هر دو نوع CMS به یک اندازه زمان و انرژی می برد. آن چه باعث افزایش یا کاهش هزینه میشود مربوط به کد backend است.

Backend برای CMS های عمومی مانند وردپرس از قبل ساخته شده است و شما برای آن پولی نمی پردازید و صرفا یک بسته نصبی است که توسط طراح وب نصب و آماده برای استفاده میشود. اما برای CMS اختصاصی باید کد نویسی شود و متناسب با سناریوی پروژه شما برایتان هزینه تعریف خواهد کرد.

دیدگاه‌ها ۰